marți, 27 august 2013

Instalatorul potrivit, la locul potrivit!

Pisici negre? Tanti de la 2 ţi-a ieşit de dimineaţă în cale cu găleata goală? Ţi-a tăiat un popă calea şi ai uitat să scuipi în sân? Ai uitat umbrela acasă şi te-ai întors după ea, deşi nu foloseşti niciodată aşa ceva? Ghinion? Neee...nu există aşa ceva! Doar că... Fix în ziua aia se întâmplă chestii! Coincidenţe, desigur!

Intri în bucătărie să-ţi fierbi un ou şi, când dai drumu' la aragaz, flacăra se ridică mai nervoasă ca de obicei și-ți pârlește freza proaspăt tunsă. Te duci repede la robinet, să dai cu apă pe față, să nu mai miroși a găină pârlită și...simți răcoare la degetul mare de la piciorul stâng. Eh, vine toamna. Sau nu...pexalu' tocmai s-a gândit că ai nevoie de o baie neprogramată și s-a fisurat vesel. Dai să te uiți urât la el, sub chiuvetă, dar sfoara de la jaluzea a fost roasă de motan săptămâna trecută şi nu poţi s-o mai ridici, deci nu vezi mare lucru. Dar nu-i nimic grav, de aia ai lumină! Apeși butonul și: poc, becul protestează zgomotos arzându-se, întrerupătorul face flamă și te trezești în semibeznă, cu freza topită și cu o inundație în devenire... Ghinion? Clar nu, ce-i aia? Aaaa...să vină un instalator!

Apare apoi mama în bucătărie şi, îngrozită, sună pe vecinul care face parte dintr-o specie aparte, cea a oamenilor care se laudă că se pricep la toate. Nenea, foarte amabil, fericit chiar că va putea să-și dovedească iar talentele, în doar 5 minute sună la ușă. ˝A venit băiatul: instalator, electrician și aragazist, care-i baiul?˝ Îl duci să facă turul dezastrelor, el se uită dând grav din cap, cere nush ce cheie, că a uitat-o pe a lui acasă, miroase aragazul şi aprinde lumina. Nu, becul ars e încă acolo. Știu, e simplu de schimbat, nu și dacă atunci când erai mic ai băgat furculița-n priză şi de atunci nu te mai atingi de chestii prin care circulă curent electric... Plus că, întrerupătorul ala miroase a încins şi parcă-l vezi cum începe să se scurgă...

Dar nu-i nimic, ești ok, nenea bun la toate e cu tine! Robotește prin bucătărie, mai cere unelte, oftează din greu, vrea apă rece, îi dai şi o dulceață că-l vezi cum transpiră pentru binele tău, să te salveze de apocalipsă, se foiește, se învârtește și, într-un final, iese de acolo cu un surâs victorios și te anunță că toate-s ca noi. Te bucuri, zâmbești larg, îi mulțumești, el îți refuză politicos banii în timp ce se uită lung la sticla cu pălincă din hol, tu te simți și i-o oferi, pleacă, încui ușa și te duci să-ți fierbi oul. Oul ăla care a fost sursa dezastrelor.

Aprinzi lumina. Şi robinetul începe să curgă. Stai aşa, nu e normal asta, nu? Închizi canalul şi...se aprinde lumina! O fi vreun semn divin... Deschizi iar robinetul şi aragazul pornește sub cratița ta cu oul. Hmmm... Nene bun la toate, da? Repară el orice, da? Mama, şi mai îngrozită ca prima oară, dă să-l sune iar. NUUUUUUU! O dată a fost de ajuns! Vreau profesioniști! Vreau oameni competenți, cu experiență, care știu ce fac!

Deschid domnul net și încep să caut. Găsesc rapid ce-mi trebuie! Îmi place site-ul, e foarte simplu de căutat prin el și au soluții pentru toate problemele tale mici sau mari, simple sau complicate. Și, ce-i mai important, așa cum zice și numele site-ului: "instalator profesionist.ro", acolo găsești PROFESIONIŞTI! Gata cu vecinul amator "știe tot", cu Gigel care e zidar da' se oferă să-ţi schimbe tabloul electric, gata cu cârpelile și cu reparațiile făcute pe ghicite! Electrician? Instalator apă, sanitare, gaze, aer condiționat, centrale termice? Aici găsești, într-un singur loc, oameni competenți și drăguți care să te ajute cu toate astea! Fiecare dintre noi, cel puțin o dată-n viață, ne-am confruntat cu "amenințarea" lu' nenea bun la toate, la care doar gura-i de el... Așa că, pariu că, după ce-o să-i cunoașteți pe spiridușii din acest loc, n-o să mai apelați niciodată, never ever, la altcineva! Păi, e logic, după ce ai dat de un expert, n-o să te mai mulțumești niciodată cu mai puțin...

 Propun ca specia "ştiu să le fac perfect pe toate" să fie pensionată, fără limită de vârstă, pe caz de incompetenţă! Apoi, frate, când ai nevoie să repari ceva, cheamă o persoană competentă, care ştie să facă mai puține, dar le face bine de tot. Te gândeşti că scapi mai ieftin cu vecinu'? Mnu...nu-i char aşa. E drept că el se mulţumeşte cu o ţuică sau un cârnat la grătar şi-o bere, dar apoi o să cheltui şi mai mult ca cineva să repare defecţiunea iniţială plus ce a stricat el... Şi nu-i mai simplu să apelezi de la început la un profesionist care să lucreze impecabil şi să-ţi lase totul poate mai bine decât era înainte? Plus că aşa, o să mănânci tu cârnatu' ăla şi o să te relaxezi cu o bere în faţă, fericit că toate-s perfecte la tine-n casă.. Şi asta e aşa de simplu când există "instalator profesionist.ro"!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu