marți, 23 octombrie 2012

Aventuri? A, da! Cu Aventuria!

În curând va veni vacanța de toamnă. N-ați auzit de ea? Mi se pare și normal, tocmai a fost inventată. De mine și prietenele mele... Să vă zic cum? Simplu. Se zărește un concediu comun, la orizont! Ce-i ăla concediu comun? I se mai spune și concediu suprapus și, în termeni tehnici, înseamnă: perioadă relativ scurtă de timp dar mai mare de 3 zile, în care suntem toate libere, odată, împreună și-n același timp! E un fenomen temporal destul de rar, așa că, ori de câte ori are loc, se exploatează la maxim! Iar de data asta, pentru mărirea efectului artistic, concediul ce va să vină, a fost denumit, vesel, copilăresc și totodată poetic: vacanța de toamnă!

Ce să facem, cum să ne distrăm și unde să mergem, e setul de întrebări pe care l-a primit fiecare dintre noi și a trebuit să răspundem la el cât mai serios și creativ posibil! Ieri a fost "ședința" de grup, unde am discutat, argumentat, despicat firu'-n patru și stabilit locația. Peste Dunăre? Am fost în primăvară, escapada numindu-se "picnic cu oi", pentru că acolo eram doar noi, o turmă creață de behăitoare și un grătar sfârâind focos cotletele și cârnăciorii de pe el. Mare? Sigur nu, ce să căutăm acolo toamna? Nu tu plajă, nu tu bălăceală, nu tu camping deschis... Munte? Nici asta, abia ne-am întors de acolo: excursie serioasă în mijlocul munților, un succes desăvârșit! Păi și-atunci ce mai rămâne? Cum ce? Rămâne, tadaaaaam: delta! Cinci zile întregi de stat în aer liber, printre sălcii aurii și nu numai, răsfăț culinar, adică pește dimineață, la prânz și seara, ședințe foto cu păsări, pescuit, plimbat cu barca șiiii, pedalat pe bicicletele noastre bengoase, oriunde ne vor duce roțile sau drumurile din zonă!

Schema de bază fiind făcută, trebuie pus la punct totul, până la cel mai mic detaliu. Nu de alta, da' n-am vrea să se agite vreuna dintre noi că bicicleta nu i se pliază și nu încape în portbagaj, că-i dat prea tare aerul condiționat în mașină și-i îngheață spatele, sau că o să i se strice pe drum exemplarele piscicole pe care și le va aduce acasă, pentru a fi puse teancuri în propriul congelator... Dar s-o luăm pe rând! N-o să dureze prea mult, pentru că tot ce ne trebuie se găsește într-un singur loc: Aventuria. ro.

Biciclete. Avem! Cu suporți cu tot! De anul trecut, arată ca scoase din fabrică, deși le-am foit fără milă peste tot pe unde ne-am dus. Geantă frigorifică pentru dependenta noastră de pește - avem și asta, o luăm pe cea din excursia de la munte. Acolo a fost plină cu bucăți delicioase de purcel, bere și legume proaspete și crocante, acum va fi sobră și rece pentru știuci, carași sau ce se prinde prin deltă în perioada asta a anului.

Una dintre prietene e puțin mai friguroasă și, ca să n-o prindă pe drum vreun guturai rebel, din cauza aerului condiționat, i-am comandat scurt o husă încălzită pentru scaun. Neagră, moale, două trepte de încălzire, numai bună să te cuibărești în ea și să te bucuri de drum! Frigul fiind rezolvat rapid și definitiv, cel din mașină, adică, mai rămâne o problemă. Tot ea, când a auzit alăturarea de cuvinte "plimbare cu barca pe canale", s-a îngălbenit exact ca o frunză toamna de m-am repezit s-o țin, nu care cumva să pice... Da, are oarecum motiv pentru asta: nu știe să înoate. Și-mi imaginez că o barcă mică, ușoară, clătinându-se pe apa cu înălțime mult mai mare ca a ta, nu e o viziune tocmai fericită... Dar și asta s-a rezolvat! I-am luat de pe site dopuri de urechi, în caz de ceva, să nu-i intre apă și să-i mureze creierașul, precum și o minunată cască de silicon cu albinuță, ca să nu-și distrugă freza bigudată la un eventual contact direct și complet cu Dunărea... Da, da, glumesc! Pe astea i le-am luat pentru orele de înot și pentru piscina de acolo, pentru că pensiunea la care mergem are așa ceva! În barcă va purta o vestă specială, cu care nu se va duce la fund nici dacă va enerva pe cineva în așa hal că o va lega de o balenă și-i va da drumul în larg!

Și, pentru că dacă va citi toate astea, sprânceana dreaptă îi va sălta brusc spre cer și va rămâne așa ceva timp, vreau să-i readuc pacea, liniștea și simetria feței cu un anunț: pentru că știu cât de mult ții la amintirile tale, am luat o cameră digitală din gama Action camera. O bijuterie care e foarte simplu de folosit, cu acumulatori, filmează AVI, are nici 100 de grame (deci nu va trebui să mergi la sală ca s-o poți duce într-o singură mână), are și stabilizator de imagine (ca să filmezi și-n barcă!) și în plus, ghici ce? Are "costum de camuflaj", știu că adori să te ascunzi prin tufe ca să urmărești păsările sau animalele! Asta e la pièce de résistance și e doar pentru tine! Să te filmezi în timp ce faci ture cu bicicleta printre sălcii, natura, sau pe noi...

Avem tot ce ne trebuie pentru excursie. Adică aproape...Dacă tot am dat iama prin zona din site numită "siguranță și confort" , ne mai trebuie, zic eu, și-un filtru de cafea cu cană ceramică, pentru mașină. Să ne răsfățăm tot drumul cu cafea caldă, proaspăt făcută, bună și aromată! Și cu asta, gata, lista e completă. Suntem bune de drum! Mai trebuie doar să avem răbdare, nu foarte mult timp, ca să vină zilele libere. Și-atunci să te ții și să vezi distracție pe capul nostru! Iar la întoarcere vom mai avea un DVD cu poze și filmulețe. "Vacanța de toamnă. Noi și Aventuria".

Postare pentru SuperBlog 2012.

2 comentarii: