miercuri, 3 august 2011

Povestea morcovului... :D

Smile Graphic #6

Smile |

A fost odată ca niciodată, că de n-ar fi tot s-ar povesti (că ar fi fost căutat și găsit pe google...), un morcov. De ce un morcov? Iaca d'aia! De ce nu... Aveți ceva cu morcovii? Hmmm... Bueeii, fără discriminări la mine pe blog! Deci, a fost odată, alea alea,..., un morcov.

Și, într-o zi, i-a intrat lui în cap ideea că e împăratul grădinii. Și a început să dea ordine cepei, da' nu i-a mers, ceapa l-a făcut să plângă. S-a luat de usturoi, i-a râs ăsta în față de l-a leșinat. Nici cu pătrunjelu' nu i-a mers, că s-a făcut că nu-l aude. Castraveții erau prea sus ca să-l audă ce ordine dă. Roșiile erau deja atât de nervoase încât se înroșiseră. Ardeii au început să-l mitralieze cu semințe. Pe vinete le-a ocolit prudent. Le-a văzut de la distanță că erau vinete de nervi. A mai rămas ceva? Ăăăă... Da, bostăneii. A țipat la ei degeaba. Ăștia aveau o discuție aprinsă, pe teme culinare, cu pepenii. Deci, na, s-a cărat morcovul și de acolo. Și, cum se foia el nervos prin grădină, a văzut o movilă de pământ. S-a repezit spre ea s-o escaladeze și, de acolo de sus, să-i domine și să-i dirijeze pe toți. În drum spre ea a trecut pe lângă fasole. Da' nici n-a apucat să deschidă bine gura că fasolea se și rânjea impertinent la el. A înghițit în sec și-a alergat mai departe spre movilă. S-a urcat din câteva salturi. Moamăăă...ce fain era acolo, îi vedea pe toți, îi domina cu privirea aia a lui de morcov care se credea împărat, îi sfida pe toți... Și, când a deschis sictirit și cuprins de greață gura să-și preafericească "supușii" cu ideile sale mărețe, din movilă a ieșit un iepure și l-a halit.

Morala? Păi să ne gândim... Ăăă, ar fi mai multe variante...
Dacă ești morcov, nu te crede împărat că ești halit.
Dacă ești morcov și totuși te crezi împărat, fii atent ce faci, ce spui și cât de sus vrei să te cațeri, că s-ar putea să apară un iepure. Și da, te halește.
Dacă ești morcov, te crezi împărat, te cațeri sus de tot și nu apare iepurele... Smile! O să apară gospodina și o să sfârșești într-o ciorbă.
Deci, cum ai lua-o, cum ai da-o, cel mai sigur e să nu fii morcov. Iar dacă totuși ai ghinion și ești, sfat de bun simț, nu te crede împărat!

The end.

P.S. Orice asemănare dintre eroul nostru și orice alt morcov real e pur întâmplătoare. Nu-mi asum nimic, nu recunosc nimic. Pentru daune, atât morale cât și materiale, vă rugăm să vă adresați iepurelui sau gospodinei. Amen!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu